Acidul hialuronic este un carbohidrat ce se găseşte în mod natural în organismul uman, mai ales în cartilaje şi în piele. Rolul acestuia este să transporte nutrienţii către celule, să le purifice de toxine, acţionând ca un lubrifiant. În plus, acidul hialuronic reţine cantităţi mari de apă, de 100 de ori volumul propriu, fiind esențial pentru hidratarea tisulară. Din păcate volumul de acid hialuronic din epidermă scade cu vârsta, ceea ce determină pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor.
Beneficiile acidului hialuronic pentru organism sunt:
Acidul hialuronic poate:
Acidul hialuronic este cunoscut şi sub numele de hyaluronan sau hialuronat.
Nu, tratamentul nu este dureros sub anestezie locală. Tot tratamentul durează 15-20 minute, se realizează prin injectare cu un ac foarte fin. Pot apărea ulterior senzaţii ușoare de arsură care însă cedează foarte rapid la aplicaţii de gheaţă.
Acidul hialuronic poate fi întrebuințat sub formă de soluții injectabile (fillere) pentru:
Acidul hialuronic este un compus natural ce există deja în toate ţesuturile conjunctive, astfel că reacţiile adverse sunt în general destul de rare.
Există totuși câteva riscuri de genul reacţiilor alergice (febră, greaţă, vărsături, inflamări), însă doar în cazul utilizării acidului la pacientele cu boli autoimune.
Utilizarea acidului hialuronic nu este recomandată:
Acidul hialuronic este împărţit în două categorii:
Durata efectului acidului hialuronic depinde de nivelul de hidratare, metabolismul și capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu, dar și de marca de produs în sine.
Da, acidul hialuronic poate provoca dependenţă, însă doar din punct de vedere psihologic, deoarece rezultatele sunt uimitoare. Din punct de vedere fiziologic nu există niciun risc de dependenţă.
Da, acidul hialuronic este complet biodegradabil.
Acidul hialuronic este o substanță naturală și sigură pentru organism, deci nu este toxic.