Lipoaspirația este intervenția chirurgicală de modelare a conturului corporal prin care se elimină grăsimea localizată în exces în anumite zone:
Lipoaspiratia poate fi realizată ca intervenție chirurgicală principală sau se poate asocia cu liftingul facial, abdominoplastia sau cu intervențiile de micșorare a sânului.
Lipoaspirația nu este:
Lipoaspirația nu este o metodă prin care se tratează obezitatea, ci o metodă de modelare a excesului de grăsime din anumite zone. De aceea, se mai numește și liposculptură sau remodelare corporală chirurgicală.
Ca în cazul oricărei intervenții în perioada imediat următoare lipoaspirației pot apărea de obicei tumefiere locală datorată edemului postoperator, echimoze, senzație de arsură, amorțeală, durere și disconfort local. Acestea sunt tranzitorii și se controlează medicamentos.
O atenție deosebita se va acorda persoanelor care suferă de:
Lipoaspirația reprezintă o intervenție individualizată, astfel că evaluarea elasticității și a tonusului pielii precum și a volumului și distribuției grăsimii va determina tehnica optimă fiecărui pacient.
Indiferent de tehnica aleasă, lipoaspirația necesită microincizii la nivelul zonelor interesate prin care se introduc canulele de lipoaspirație cu ajutorul cărora se efectuează procedura. Aceaste canule sunt conectate la un aspirator chirurgical, aparat de vibrolipoaspiratie sau la seringi.
Lipoaspirația cu ajutorul seringilor este utilizată pentru zone mici și izolate sau când se dorește ca grăsimea extrasă să fie reinjectata în alte zone ale corpului (de exemplu la nivelul feței, buzelor, feselor sau a depresiunilor din alte regiuni).
***Tehnica lipoaspirației cu intumescență ***
The tumescent technique
The super-wet technique, care ajută mulți plasticieni să furnizeze pacienților rezultate mai precise și vor ajuta în cadrul procesului de recuperare.
Această intervenție constă în introducerea unor mari cantități de soluție anestezică diluată în țesutul adipos (intumescență) urmată de aspirarea ei împreună cu celulele adipoase. Astfel scade sângerarea și scad riscurile anestezice. După intumescență, grăsimea este extrasă cu ajutorul unor canule de diferite diametre și lungimi.
Injectarea de fluid, o tehnică în cadrul căreia o soluție medicamentoasă este injectată în zonele cu grăsime este o tehnică frecvent utilizată de chirurgii plastici azi. Fluidul – un amestec de ser fiziologic, lidocaină (un anestezic local şi epinefrină (un medicament care contractă vasele de sânge) – contribuie la înlăturarea mai uşoară a grăsimii, reduce pierderea de sânge şi asigură anestezia în timpul şi după intervenţie. Injectarea fluidului ajută de asemenea la scaderea edemului postoperator.
Timpul necesar pentru o liposucţie variază considerabil în funcţie de mărimea zonei, cantitatea de grăsime care trebuie îndepărtată, tipul de anestezie şi tehnica folosită.
Anestezia pentru liposucție
Procedurile de liposucție se pot realiza sub anestezie locală sau generală. Chirurgul iți va recomanda tipul cel mai sigur şi eficient de anestezie potrivit operaţiei tale.
Intervenţia se poate executa cu anestezie locală dacă:
Anestezia locală poate fi o alegere bună şi în cazul unor proceduri mai extinse, însă pentru îndepartarea unui volum mai mare de grăsime, unii pacienţi preferă anestezia generală.
Postoperator
Vindecarea inițială durează cam 5 – 10 zile; procesul de vindecare continuă în urmatoarele săptămâni, timp în care edemul postoperator se reduce și cicatricile postoperatorii se atenuează.
Este foarte important ca după lipoaspirație să se poarte o îmbrăcăminte specială, elastică (pantaloni, bustieră, corset) care:
Rezultatul lipoaspirației se menține atât timp cât persoana își menține constantă greutatea corpului și urmează un regim de viață sănătos (alimentație echilibrată și activitate fizică regulată).
În unele cazuri sunt necesare procedee secundare pentru a reduce excesul tegumentar. O atenție deosebită trebuie acordată cazurilor în care prin lipoaspirație se extrag cantități mari de grăsime (mai mult de 4-5 litri).
Fiecare procedură chirurgicală implică un anumit grad de risc. Este important să le înţelegi pe cele legate de intervenţia de lipoaspirație. Deşi majoritatea pacienţilor nu vor suferi niciodată următoarele complicaţii, trebuie să discuţi despre ele cu chirurgul plastician pentru a fi sigur că ai înţeles posibilele complicații ale lipoaspirației.
Complicațiile posibile ale lipoaspirației sunt:
Atenție: Diabetul, fumatul, aveți afecțiunile cardiace, renale, hepatice sau pulmonare, istoricul familial de trombembolism determină riscuri crescute în operație.
Celulita
Procedura de lipoaspirație acționează asupra straturilor adipoase profunde, astfel că nu ameliorează aspectul de celulită și nici vergeturile. Celulita este legată de straturile superficiale adipoase, pe care lipoaspirația nu le va accentua.
Cicatricile
Cicatricile postoperatorii sunt foarte mici, sub 1 cm, și sunt plasate de obicei în pliuri cutanate sau pe vechi cicatrici, ori sunt ascunse în pilozitatea pubiană sau ombilic. De aceea, în foarte rare cazuri cicatricile vor rămâne vizibile
Prețul unei lipoaspirații depinde de nevoile pacientului, istoricul medical și complexitatea intervenției. În general, prețul unei intervenții variază între
Sunt include costurile legate de consultație, intervenția în sine, spitalizarea de 24 de ore, vizitele și controalele postoperatorii
Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați completând formularul de pe site sau apelând 0771 206 068.