Abdominoplastia

Despre Abdominoplastia

Abdominoplastia este o operație estetică prin care se îndepartează excesul de grăsime și de piele din zona abdomenului inferior, și, în cele mai multe cazuri, reface mușchii abdominali slăbiți sau separați.

Chiar și persoanele cu o greutate normală pot ajunge să aibă un abdomen slăbit și lăsat din cauza: 

 • sarcinii
 • vârstei
 • eredității
 • fluctuațiilor frecvente de greutate
 • intervențiilor chirurgicale anterioare.

Abdominoplastia nu este:

 • un substitut al pierderii în greutate
 • un subtitut al unui program de exerciții sportive sau mișcare frecventă
 • o metodă de a corecta vergeturile, deși acestea pot fi eliminate sau oarecum îmbunătățite dacă se află în zonele cu exces de piele ce poate fi indepărtat (în general, zonele de sub ombilic).

Abdominoplastia nu este necesară dacă există doar acumulare de grasime și nu există piele în exces. În acest caz se recurge la operația de liposucție. 

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este denumită de către chirurgii americani „Tummy tuck”. Combinația dintre liposucție și abdominoplastie este denumită lipoabdominoplastie.

Este operația de abdominoplastie dureroasă?

Nu, operația de abdominoplastie necesită anestezie generală și poate fi efectuată prin una sau două incizii. Prima incizie se face în zona suprapubiană, iar a doua, dacă este cazul, se face în jurul ombilicului, însă nu veți simți absolut nici o durere în timpul operației.

Cum se desfașoară operația?

Abdominoplastia se poate efectua în două moduri, în funcție de specificul șortului abdominal al pacientului:

 • fără modificarea locului în care se află ombilicul
 • cu modificarea locului în care se află ombilicul.

Operaţia de abdominoplastie completă de obicei durează de la două la cinci ore, în funcţie de suprafaţa afectată. Intervenţiile parţiale pot dura de la o oră la două ore.

Chirurgul va face o incizie pornind de la osul șoldului ( spina iliaca antero -superioara ) la celălalt pe linia de deasupra pubisului. La abdominoplastia parțială, incizia este mult mai mică, iar ombilicul se poate să nu se deplaseze astfel încât poate părea tras într-o poziție nenaturală când pielea este intinsă și cusută.

Apoi chirurgul separă pielea de peretele abdominal pe toată suprafața până la rebordul coastal cu scopul de a vizualiza  mușchii drepți abdominali, sunt suturați pe linia de mijloc, astfel se va obtine o talie mai ingustă. Astfel se obține un nou perete abdominal, mai ferm și o talie mai ingustă.

Imediat după operație se impune un tratament bazat pe analgezice și antibiotice si purtarea unui corset abdominal. În funcție de extinderea operației vei putea fi externată după câteva ore de la operație sau veți putea rămâne spitalizată pentru două sau trei zile.

Rezultatele vor începe să se vadă abia după câteva zile. După una sau două săptămâni, în funcție de pacient, se vor putea scoate firele și relua activitatea.

Mobilizarea precoce este incurajata, astfel se  reduce edemul, șansa trombozelor și se reface tonusul muscular. Exercițiile fizice solicitante se pot relua după aproximativ 5-8 săptămâni.

Care sunt riscurile operatiei?

Fiecare procedură chirurgicală implică un anumit grad de risc. Este important să le înţelegi pe cele legate de intervenţia de abdominoplastie. Deşi majoritatea pacienţilor nu vor suferi niciodată următoarele complicaţii, trebuie să discuţi despre ele cu chirurgul plastician pentru a fi sigur că ai înţeles posibilele complicații ale abdominoplastiei.

Riscurile abdominoplastiei sunt:

 • infecțiile
 • hemoragii
 • hematoame
 • acumulare fluide ( serom )
 • riscuri legate de  anestezie
 • durere
 • tromboze
 • cicatrici evidente

Atenție: fumatul poate crește riscul complicațiilor și întârzie vindecarea.

Operația de abdominoplastie poate fi completată și de lipoaspirație dar și de alte intervenții chirurgicale estetice cum ar fi: augumentarea mamară, lipofillingul facial, lifting mamar, etc.   

În cât timp pot relua activitatea după abdominoplastie?

Majoritatea pacienților se reîntorc la serviciu cam după una- două săptămani, în timp ce alții au nevoie de mai mult timp să se recupereze.

Voi rămâne cu cicatrice după operație?

După orice abdominoplastie există cicatrice, însă dimensiunea acesteia depinde de cantitatea de piele și de grăsime îndepărtată. După primele 6 luni, cicatricile încep să se estompeze în mod evident, în final devenind aproape insesizabile. 

Cât timp voi purta corsetul abdominal?

Corsetul se poartă 30 de zile non stop, apoi încă 30 de zile doar ziua, deoarece atunci activitatea este mai intensă.

Cât durează efectele abdominoplastiei?

În majoritatea cazurilor rezultatele sunt de durată dacă se urmează o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate.

  Ce trebuie să fac înainte de operație?

 • dacă fumați, planificați să vă lasați cu cel puțin 2 săptămani înainte de operație și pentru cel puțin incă 2 după.
 • evitați expunerea la soare înainte de intervenție, în special pe abdomen
 • nu urmați o dietă deoarece ambele încetinesc procesul de insănătosire.

În cazul unei răceli sau infecții de orice fel, intervenția chirurgicală va fi amânată.

Voi putea pleca singură acasă?

Nu, trebuie ca cineva să vă conducă acasă și să vă ajute pentru o zi sau două postoperator.

Vreau să fac operație de abdominoplastie și încă o operație estetică în același timp. Este posibil?

Da, este posibil. În funcție de ce decide doctorul după consult, abdominoplastia se poate completa și cu alte operații estetice, prețul total fiind mai scăzut decât dacă acestea s-ar efectua separat. 

Preț abdominoplastie

Prețul unei abdominoplastii depinde de nevoile pacientului, istoricul medical și complexitatea intervenției. În general, prețul unei intervenții variază între 1700 EURO și 2500 EURO și include costurile legate de consultație, intervenția în sine, spitalizarea de 24 de ore, vizitele și controalele postoperatorii

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați completând formularul de pe site sau apelând 0771 206 068.