6 lucruri de care ar trebui să ţii cont dacă vrei să-ţi faci o operaţie estetică

13 august 2018
 6 lucruri de care ar trebui să ţii cont dacă vrei să-ţi faci o operaţie estetică
Studii recente relevă că una din două persoane ar schimba ceva la aspectul lor şi acesta proporţie creşte mai ales în rândul tinerilor. O operaţie estetică este răspunsul logic la dorinţa de a ne îmbunătăţi aspectul dar asta nu înseamnă că decizia de a trece printr-o astfel de procedură trebuie luată rapid sau superficial.
Iată principalele lucruri de care trebuie să ţii cont înainte de lua decizia, în opinia medicului Carmen Constantin, specialist în chirurgie plastică şi estetică.
1.  Asigură-te că ştii de ce o faci
O operaţie estetică este o intervenţie chirurgicală, în unele cazuri, majoră şi nu trebuie să te grăbeşti să te urci pe masa de operaţie. Motivul principal ar trebui să fie acela că vrei să îmbunătăţeşti o zonă a corpului tău de care nu eşti complet mulţumită. Fă operaţia pentru tine şi pentru că tu o vrei. Nu o face pentru a mulţumi pe altcineva. O operaţie estetică îţi va îmbunătăţi calitatea vieţii şi îţi va da încredere în tine dar nu îţi va şterge problemele cu buretele.
2.  Informează-te.
Asigură-te că medicul care te va opera este Medic Specialist în Chirurgie Plastică şi Estetică. Nu te lăsa sedusă de preţuri nerealist de mici pentru că riscurile de a te opera la altcineva decât la un medic specializat în astfel de operaţii sunt majore şi îţi pot pune viaţa în pericol sau te pot lăsa cu diformităţi şi sechele ireversibile cu care va trebui să trăieşti toată viaţa.
3.  Aşteptările tale trebuie să fie realiste
Medicul tău îţi va explica care vor fi rezultatele pe care le poţi aştepta în urma intervenţiei, măsura în care se poate îmbunătăţi acea parte a corpului tău. Chirurgia are limitele ei şi trebuie să ştii că rezultatele depind foarte mult şi de punctul de la care se pleacă. Fiecare intervenţie este diferită pentru că fiecare pacient este diferit aşa că nu de fiecare dată poţi spera că vei avea un rezultat identic cu al altcuiva.
4.  Nu exagera
O operaţie estetică este menită să pună frumuseţea ta în valoare şi astfel încât când te vei uita în oglindă după perioada de vindecare să te vezi tot pe tine şi nu pe cineva de nerecunoscut.
5.  Respectă cu stricteţe indicaţiile pre şi post operatorii
Pentru ca operaţia ta să fie un succes respectă sfaturile date de medicul tău. De exemplu, fumatul şi consumul de alcool trebuie reduse sau uneori chiar oprite înainte de a te opera. S-ar putea să fie nevoie să reduci şi nivelul de exerciţii fizice sau unele din activităţile tale preferate în perioada de recuperare. Fii conştientă ca s-ar putea să fie nevoie să îţi schimbi programul astfel încât să dai voie organismului să se refacă în perioada de vindecare.
6.  Asigură-te că înţelegi riscurile
Unele operaţii estetice sunt intervenţii chirurgicale majore şi medicul îţi va explica riscurile asociate intervenţiei pe care ţi-o doreşti.